Kovu

Kovu (Winningmood Double G G-Man) on uros dobermanni tällä hetkellä 3 vuotias, väriltään musta ruosteenpunaisin merkein. Kovu tuli meille 7 viikkoisena pentuna ja on ollut aika veijari jo pienestä saakka. Kovun otimme kolmanneksi koiraksi Ziran ja Waldon lisäksi perheeseemme. Kotoa kun löytyi jo se seurakoira ja yksi palveluskoira, niin tarttui se leima sitten meihinkin ja päätimme vielä toisen palveluskoiran hankkia perheeseen. Ajatuksena myös hieman taustalla se, että Zira opettaisi hyviä piirteitään Kovulle. Kovusta meillä on toiveena saada sekä näyttely- että harrastuskoira, joten odotukset tähän junioriin on meillä aika korkealla.

Koska dobermannit ovat tulleet Ziran ansiosta meille hyvinkin tutuiksi tiesimme oikeastaan erittäin hyvin mitä lähdemme hakemaan, kun uros pentua etsimme. Toivoimme alunperin, että urospentu olisi syntynyt Ziralle ja olisimme sen ehdottomasti halunneet itsellemme ottaa. Harmiksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka yritystä meillä olikin. Olin kuitenkin erittäin iloinen, että olin päässyt Ziralla tehdyn pentueen kautta tutustumaan Kauppisen Minnaan. Minna omistaa Ziran pentueen isän Topin. Minnalla on dobermann kennel Winningmood ja hyvin nopeasti, kun olimme hieman paremmin tutustuneet muotoutui päätös että otamme Minnalta seuraavan dobberimme. Jouduimme kuitenkin hieman odottamaan sopivaa pentuetta, mutta niinhän se on että hyvää kannattaa odottaa.

Kovun isä on ranskalainen upea uros nimeltään Gangster-Dandias de La Villa Valiano. Gangster on suorittanut ranskalaisen luonnetestin erinomaisella arvosanalla, sen lisäksi ZTP V1B ja IPO1. Terveystutkimuksista A lonkat, PHTVL/PHPV0, sydänultra + EKG normaali 2013 ja 2015, vWd kantaja,  DNA tunnistettu ja dilute vapaa (DNA testattu). Gangster on lisäksi pärjännyt oikein kivasti näyttelyissä saavuttaen Ranskan ja Luxemburgin valion arvon sekä useita muita titteleitä ulkoimaisista näyttelyistä. Gangsterista voi katsoa lisää täältä. Kovun emä on Minnan upeaakin upeampi saksalainen narttu Gilda von der Töpferstadt. Gildan molemmat vanhemmat ovat erinomaisia harrastuskoiria jäljellä ja suojelussa. Gilda on suorittanut BH-kokeen. Terveystutkimuksista A lonkat, CAH M0, PHTVL/PHPV 1, sydänultra + EKG normaali 2015, vWd vapaa. Gilda on pärjännyt myös erinomaisesti näyttelyissä saavuttaen Baltian, Viron, Liettuen ja Latvian muotovalion arvot, Viron ja Liettuan juniormuotovalion arvot ja ollut LDC BabyWinner 2012. Luonteeltaan Gilda on juuri sellainen, jonka toivoin emän olevan seuraavalle koirallemme. Erittäin tasapainoinen ja varma käytöksinen, kuitenkin sopivaa buustia unohtamatta. Gildasta lisää tietoa jalostustietokannassa löytyy täältä ja Minnan sivuilta.

IMG_9999_62_m

Lopulta Minnan kenneliin Gildalle syntyi 14 upeaa pentua maaliskuun loppupuolella vuonna 2015. Pentue oli erittäin tasalaatuinen, pentuja jopa syntyi 7 urosta ja 7 narttua :) Siitä se pahin odotus sitten vasta alkoi. Kävimme Minnalla niin usein pentuja katsomassa kuin vain pystyimme ja samalla yritimme ottaa niistä edustavia valokuvia. Se olikin aika pitkää pinnaa kysyvää puuhaa. Mutta palkitsevaa, kun joskus ne kuvat jopa ihan onnistuivat. Oli vaikea päättää mikä pentu tulisi meille, mutta jostain syystä se mustapantainen jäi siellä aina mieleen. Niinhän siinä sitten kävi että mustapanta tuli meille ja nimeksi annettiin Kovu. Zira ja Kovu nimet tulee eräästä tunnetusta lasten piirretystä jossa on leijonia 😉 Vihdoin ja viimein koitti sitten se päivä kun saimme hakea Kovun kotiin. Muut koira ottivat Kovun mielestäni hyvin vastaan, Zira oli aluksi hieman nyrpeä ja Waldo taas todella innoissaan. Muutamien päivien kuluttua Zirakin syttyi tälle uudelle tulokkaalle ja kaikki meni hyvin. Oli se vaan jännittävää aikaa ja kuinka sitä olikaan unohtanut millaista rallia se pentuikä onkaan, ja ne hampaat. Ne oli kiinni joka paikassa. Äkkiäkös ne kuitenkin kasvaa ja pian jo oltiinkin sisäsiistejä myös piraija hampaat ovat mennyttä aikaa, vaikka silloin se tuntuikin jatkuvan kauan. Kovu on luonteeltaan kiva koira, todella rauhallinen mitä olemme tietysti edesauttaneet tiukalla tapakasvatuksella. Monesti eläinlääkäri kehunut Kovua kun on niin tasapainoisen tuntunen kaveri ja todella utelias. Myös räjähtävää luonnetta löytyy tarvittaessa ja joskus vaikka ei tarvisikaan. Sen asian kanssa meillä on vielä koulutus hieman vaiheessa, mutta kyllä se tästä. Vaikka olenkin sitä mieltä että kyllä uros dobermannissa saa hiukan potkua ollakin. Kovu on vielä hieman mielistelevä tyyppi, joka rakastaa oman rättinsä/peittonsa kanniskelua ja imuuttelua. Leikkisä nuori koirapoika, mutta ei mielestäni ihan niin leikkisä kuin esimerkiksi Zira on. Ruokahalua löytyy myös ihan kiitettävästi, ikinä ei ole kuppiaan jättänyt tyhjentämättä.

Kovun kanssa onkin nyt reenattu jäljestämistä alkuun ja se on sujunut aivan hyvin. Tässä on itsekin vielä hieman noviisi näiden asioiden kanssa, mutta tekemällä oppii. Onneksi olemme saaneet apua ja niin olemmekin päässeet jo hyvään alkuun. Talvisin Kovun kanssa yritetään harjoitella sisätiloissa esineilmaisua, jonka se mielestäni on oppinut jo aika hyvin. Muutaman kerran käyty maalimiehellä Kovun kanssa leikkimässä. Liityttyämme Pirkanmaan Käyttökoirayhdistykseen, olemme siellä käyneet joskus Kovun kanssa haku treenissä ja myös jälki treeniin osallistumme.

IMG_9999_261_muak_kovu

Kovu on käynyt jo useassa näyttelyssä kotimaassa ja muutamia kertoja olemme käyneet myös ulkomailla näyttelyssä. Junior iässä saimme Tallinna Winner näyttelystä sertin ja Kovusta tuli samalla Tallinna Junior Winner 2016. Näyttelyt ovat menneet Suomessakin todella hyvin ja mielestäni arvostelut ovat aina olleet todella hyviä, ERI:n arvoisia joka kerta. Pentuikäisenä kerran Kovu oli myös ROP pentu, myös junior iässä Kovu sai useita ROP sijoituksia ja sertejä. Nyt Kovu kilpailee avoimessa luokassa ja tarkoitus on lähteä taas myös Baltian maihin kiertämään josko sieltä saisi muotovalion arvoja haettua. Kotimaassa Kovu osallistuu ainakin erkkariin, tittelinäyttelyihin ja joihinkin kv-näyttelyihin. Enemmän Kovun näyttelyarvosteluista voi lukea täältä.