Waldo

Waldo (No Comment’s Quick and Wild) on 10 vuotias staffordshirenbullterrieri uros, väritykseltään brindle. Waltsu on ollut Karoliinalla 8 viikkoisesta pennusta lähtien. Waldo rakastaa kaikkea ja kaikkia! Waldo, Waltsu, Waatsu, Waltteri, Waldemar, Wattu – rakkaalla lapsella on monta nimeä♥

Waldo on No Comment’s -kennelistä lähtöisin Annu ja Marjo Gröhnin Q-pentueesta. Waldon emä Look at me on erittäin nätti ja siro brindle staffi narttu, No Comment’s kennelin oma kasvatti. Isä Jajca’s Conqueror on brindle erittäin hieno Iso-Britannian tuontikoira uros. Suomen muotovalion sekä Junior Voittaja 2006 tittelit löytyvät isän meriiteistä. Waldo kastroitiin noin 1, 5 -vuotiaana, silloin kun Ziran ensimmäiset juoksut alkoivat lähestymään.

Waldolla on ollut pennusta asti yläpurenta, joka kuitenkin saatiin jo aika nuorena kasvattajan ohjeistuksella kasvamaan suhteellisen hyvin omalle paikalleen. Ainoa mikä meitä tästä jäi muistuttamaan oli oikeanpuoleinen alakulmuri, joka on kärjestään hieman vinoon jäänyt. Kova työ silloin aikanaan tehtiin, mutta onneksi koska hampaista ei Waldolla ole koskaan ollut ongelmaa. Silloin tällöin olemme saaneet hieman kamppailla ihovaivojen kanssa, joskus on korvissa hiivaa, furunkuloosikin meitä välillä vaivaa ja vatsanalunen kutisee erityisesti kosteilla keleillä. Kaikkien vaivojen kanssa ollaan opittu pärjäämään ja aina ne ollaan kevyellä lääkityksellä saatu kuriin. Olennaisin asia ihonhoidossa on huolellinen ihon ja jalkojen kuivaaminen jokaikinen päivä kaikkien ulkoilujen jälkeen. Vetramil ja betadine ovat aika tuttuja aineita, onneksi on löydetty keinot mitkä auttavat. Ruokaa ollaan kokeiltu vaihtaa jos jonkinlaiseen, ja tällä hetkellä syötämme kaikille Pure Naturalin nappulaa ja lihaa, kasvissekoituksella höystettynä. Waltsu ainakin on ollu erittäin tyytyväinen.

Waltsu on ihana koira, joka valloittaa jokaisen meillä vierailevan sydämen omalla ihanalla ja hömpällä kohnotuksellaan. Ainakin kolme perhettä on päätynyt hankkimaan staffordshirenbullterrierin tutustuttuaan Waldoon. Waldossa asustelee mitä rakastettavin, hellyydenkipein ja iloisin olento, joka haluaa jakaa rakkauttaan kaikille ihmisille. Lapset ovat aivan huippujuttu ja Waldolla onkin tosi paljon kavereita lapsista, siitä myös moni “lisänimi” on tullut kun lapset ovat yrittäneet kutsua Waldoa luokseen! :) Toisaalta Waldossa asustelee myös pieni yrmy, joka silloin tällöin kokeilee nostaa päätään esille. Staffi ei ole mikään helppo koira vaan tarvitsee johdonmukaisen peruskoulutuksen ja mieluiten myös vähän enemmän. Waldo on erittäin tottelevainen, mutta se on myös kovan työn tulos ja siltikin se aina jaksaa kokeilla, että tarviiko nyt sittenkään istua vaikka käskettiin, joten jääräpäisyyttä löytyy myöskin ihan riittävästi.

Waldo ja Zira ovat kuin majakka ja perävaunu. Aina yhdessä ja aina niillä on kivaa keskenään. Ei ole päivää ettei nämä kaksi olisi tullut toimeen keskenään. Waldo on ollut Ziran tyyny tämän pentuajoista lähtien, eikä asia ole tähän päivään muuksi muuttunut. Silti loppujen lopuksi Waldo on kuitenkin aina se pomo, ja muistuttaa Ziraa siitä lähes joka kerta kun pääsevät pihalle remuamaan. Uuden tulokkaan myötä Kovu on alkanut ottaa jonkinlaista johtajat roolia koirien keskuudessa. Lopulta ne kaikki kuitenkin tietää kuka oikeesti käskee, eli me :)

Waldo rakastaa keppejä sekä palloja ja jaksaakin leikkiä niillä aina siihen pisteeseen kunnes ne ovat niin silppuna ettei niistä enää juuri iloa riitä. Ei ole vielä löydetty Waldon kestävää lelua vaikka montaa olemme kokeilleet, jossain vaiheessa hankimme Agrimarketin keltaisen pallon sitä ovat jotkut väläytelleet staffin kestäväksi. Tosin tämän kaverin päättäväisyyden tuntien uskoisiko tuota, että ehjänä säilyy mikään lelu.